Den första januari var det riktigt varmt och soligt och vi gick ner till havet, som hade röd flagg idag, för att prova på att snorkla. Pappa låg dock hemma och hade ont i magen (som nästan är ett obligatoriskt inslag när man åker till Egypten vad jag förstått…) så det var jag, mami och sis.

Och vad vackert det var! Nu har jag inte snorklat så mycket, i Thailand och i Vietnam, men jag kan säga att det här var verkligen det bästa stället jag snorklat på, tusen gånger bättre än Vietnam förra året då vi bara nojade över de här svara taggiga sakerna hela tiden. Här var korallrevet precis vid stranden så det var bara att gå i och börja förundrar över världen där under. Vi var bara vid stranden idag, så korallerna var inte så speciella kanske, men desto mer var fiskarna! Det var fiskar i alla de slag och alla kulörer. Vi hamnade i ett stort stim av fiskar, så det var bara fiskar överallt runt en, ganska stora också, de flesta var ca 2 dm långa. Ja, det var en häftig upplevelse, jag önskar vi hade haft en undervattenskamera.

Jag och Olivia tog lite pics på beachen…

Våran strand var tydligen lite känd för att det borde en muräna där, en ganska stor en, svenskarna vi pratade med föregående dag hade sett den flera gånger. Jag visste inte om jag ville se den, muränor kan ju ändå vara farliga och de ser sjukt läskiga ut… Men jag och Olivia såg i alla fall en! Inte den stora kändis-muränan dock, men en liten, liten en på en dm i alla fall! Så nu har man sett en livs levande muräna också 😀

//ALiCE med ICE