Hej! vet ni vad? JAG OCH MIN FAMILJ FIRADE JUL I IDRE!!!!!!!!!!!!!Där var jag i mars-april FörrFÖRRA året, japp, för nu är det 2006! I Tänndalen var jag förra året i mars. Förra året, för inte alls länge sedan var jag ju i Idre, kom hem idag. Jag ska berätta en kul grej som hände!

När jag kom ut i opistad svart avstängd puckelbacke
Pappa åkte först upp i knappliften vid ostliftarna, och sen kom jag. DÅ stannade plötsligt liften, men sån tur var, precis efter den jättebranta delen av liften. Där stod vi ett tag och när det gått 5 minuter so kändes som 20, vinkade pappa åt mig den vinken som brukar betyda “kom”. Men jag tänkte inte gå upp ända till pappa (Det var kanske 25-30 meter mellan oss…) så jag åkte ned vid sidan av liften, jag följde pappas exempel för så hade han också gjort. HAn var ju högre upp, så han kunde välja mellan den pistade röde “Glader röd” eller den pistade blåe “Kloker” . Den svarta backen var ju ordentligt avstängd med rep och rep så den kunde man inte ta.
Men jag, jag kom ut i just den backen. Den var: opistad, SVART (den v ar faktiskt vit, men svårighetsgraden var svart, hehe…) brant, avspärrad puckelbacke, som, var ordentligt avstängd! Jag tittade ner och tängte “Nä, detta GÅR bara inte!” och så stakade jag mig de få metrarna till baka till den fortfarande stillastående liften och började att åka i det smala liftspåret ner. Det var brant som sjuttan (som jag nämde förrut). När jag var nästan nere stod mamma och Olivia där och väntade på mig, och taskigt nog satte liften igång igen, när jag nästan var nere.
Ja, det ska jag minnas! En annan grej som hände på samma ställe, Idre, fast förrförra året, ska jag berätta. Ja, många saker föresten, och du kommer nog få dig ett par goda skratt, hehe…..

När pappa lurar ner mig opistad svart backe

Vi hade åkt en jättefin röd backe massor av gånger (Detta är när jag är 9 år…) och pappa sa i ankarliften till mig:
– Ska vi inte prova den där? Och pakade åt andra sidan, åt höger, där vi inte hade åkt. Det var mot syd han pekade.
– Jovisst, sa jag glatt, och pappa swichade som vanligt i störtlopp ner. Det var en ganska kort, svart backe. Jag åkte ner i ganska hög fart, men knappt hade jag åkt en tredjedel av backen förrän jag slog volter och kullerbyttor, om var annat och tappade skidor (jag hade inte stavar då). Jaha, så här var det att åka svart backe. Jag var arg på pappa för att han hade lurat mig!

När pappa lurar ner oss i svart backe IGEN!?

Japp, nu lurar han oss igen, fast både mig och Evelina, hon är med i den andra familjen som var med, jämngammal med mig. Fast nu frågade jag:
– Det är väl ingen svart backe?
– Nej, nej! Sa pappa, men jag var ändå lite tveksam. Och han körde ner, snabbt som sjuttan. Jag åkte ner en bit men sen gick det inte. Det var för brant, fast jag tängte att jag kunde i alla fall försöka. Men jag undrade varför inte evelina kom. Jag vände mig om.  Och där satt hon och stortjöt med skidorna av, mitt i backen. Jag undrade vem jag skulle välja, Evo eller pappa? Hmmmm… Jag valde Evo, hon grät ju. Vi traskade genom skogen och jag “Släpade henne med ord” (Det uttrycket ät jag väldigt nöjd med, hehee…) genom skogen. Hon sa “Vi kommmer aldrig få se mamma igen!!!”  Det var ju synd om henne, men jag kommer inte ihåg att jag var så ledsen… Hursomhelst kom vi fram till en annan svart backe som var mycket smalare och brantare än den förra, och den traskade vi ner för, och där hittade vi familjerna. “Och sen levde vi lyckliga i alla våra dar…”  Det är faktiskt kul så här i efterhand!!

När Evo längtar hem till Bolibompa

Evo sa så här med lidande röst:
“ÅÅÅH, Vad jag längtar hem till BOLIBOMPA!!!!!” Vi fattade ingen ting, längtade hon till att få se på TV? Men så visade det sig att det var kaninen som hette (och heter, den lever fortfarande) , BOlibompa.

Ja, jag har inte sagt så mycket om själva denna resan, men do´m grejerna är så kul! Jag hoppas du inte tar illa upp, Evelina! Vi hade iallafall en underbar Julafton, mycket snö och blåsigt på en del dagar, men julafton var sååååååååå fin!!! Nu måste jag gå. Hejdå!
/ALice, Yatzy_Yahoo