I onsdags, den 23/7-2014, var jag supertrött och sliten i skolan efter tisdagens champagneskålande och dansande, men det var det helt klart värt alla gånger. Gick dock efter halva lektionen så de andra inte skulle behöva vänta på mig för länge, och så styrde vi bilen mot dagens utflyktsmål: Pont du Gard som ligger ungefär en timme från Montpellier. Utan fungerande GPS eller karta hittade vi (mest Johan) dit utan problem (men vi hade spanat in innan ungefär var den där bron höll hus). Det är alltså en gammal akvedukt-liknande bro över en flod, och det är väldigt vackert! I floden kan man bada även om vattnet inte är det direkt renaste, men äsch. Så vackert i alla fall! Och så delade jag ju dagen med världens bästa personer också.

Vi badade och solade och spanade på bron hela dagen och när vi blev för hungriga efter fyra någon gång drog vi oss tillbaka mot bilen. På väg hem stannade vi på ett crêpes-ställe för att käka lunch.

Väl hemma igen duschade vi och gjorde i ordning oss, och handlade dagens middag. Denna dag fick det bli hemmalagat – vi hade ju faktiskt ett kök i lägenheten så det kan vara trevligt att utnyttja! Jag stod för middagen och det blev ravioli med en krämig sås på ricotta, chèvre, vitlök och lök, och färsk basilika och svartpeppar och salt såklart. Och till efterrätt: BEN AND JERRY! Vi köpte en var – det får man när allting är så här festligt. 😉 Vi gick aldrig ut i onsdags för vi var trötta sedan tisdagen, men vi hade väl en så trevlig kväll hemma med spel och lekar och prat och skratt!

Résumé française: Mercredi, j’ai été si fatigué à lécole à cose de le soir avant, à Barbarousse et toute la champagne, mais ça vailait le coup! Cette journée, nous sommes allées au Pont du Gard, qui est un monument environ un heure avec voiture de Montpellier. C’est un pont très connu, au-dessus d’une rivière. C’était aussi possible de se bagner et bronzer, donc nous étions là toute la journée! Le soir, j’ai cuisiné le dîné pour nous et pour dessert c’était Ben & Jerry-glace! Une trés bien journée avec les meilleures personnes.

//ALiCE med ICE