Äppelpannkana med keso och färska bär

Jag brukar göra bananpannkaka men nu fick det bli äppelpannkaka istället eftersom vi hade så många äpplen. Du behöver:

1 ägg
1 äpple (rivet)
Riven kokos
Kardemumma
Kanel
Smör till stekning
Keso + färska bär till servering

Knäck ett ägg och blanda med ett rivet äpple. Krydda med kokos, kanel och kardemumma efter smak. Klicka ut i stekpannan (rikligt med smör!) och låt stek på låg värme i ca 10 min. Äppelpannkakan sitter inte alls ihop lika bra som bananpannkaka (= byt ut äpplet mot en mosad banan) så när du skall vända pannkakan, använd en tallrik och lägg över pannkakan, vänd stekpannan upp och ner så pannkakan hamnar på tallriken och putta tillbaka den i stekpannan så att den ostekta sidan hamnar nederst. Stek anda sidan i ca 10 min till. Servera med keso och färska bär och toppa med kanel och kokos!

Äpplet kan bytas ut mot en banan och keson kan du t.ex. byta ut mot kvarg, kesella eller vispad grädde.

//ALiCE med ICE