Borgerliga intressen men hjärtat till vänster

Belgrad dag 2

Dag två heter rubriken, men egentligen är det ju vår första hela dag här i Belgrad. Och den har vi spenderat med att gå, gå och gå en himla massa. Först gick vi från hotellet till centrum, en 40 minuters promenad ungefär, inklusive obligatoriska turisttypiska pauser för kartläsning, beundring av byggnad osv. Klockan tolv hängde vi på en gratis walking tour som visade några av stadens godbitar som konstkvarteren (jämför med Montmartre i Paris), gamla byggnader med kulhål sedan Första världskriget, Belgrads fort osv. Mycket lärorik och faktiskt väldigt bra guidetur, creds till den trevliga guiden också!

image

image

image

image

Pics: fort, jag och mor min, vi, utsikt från fort.

Efter en föga mättande pizzalunch i farten, hängde vi på nästa walking tour som visade lite underground-place kring fortet. Inte riktigt lika bra tur som den första.

Efter allt detta promenerande satte vi oss ner vid ett café för fika. Mysigt att sitta ute med filtar och värmelampor! Vidare gick sedan promenaden till en skoaffär som jag och mami spanat in (de specifika skor vi haft siktet på fanns tyvärr inte i rätt storlek), för att sedan inse att klockan var mycket (halv åtta) och det var dags att tänka på middag. Promenad tillbaka till de mysiga konstnärskvarteren med kuperad, trafikfri kullerstensgata, för att försöka hitta en restaurang. Men utan framgång – här gäller det tydligen att boka bord för allt var fullt. Vi hittade till slut en restaurang en bit bort där personalen dock var ganska arrogant – dröjde både tills vi fick något bord, sen till vi fick menyer, sen till beställning och sen till mat. Men vi erkände oss besegrade vad gällde att ha någon typ av restaurang-kräsenhet så vi stannade kvar i cigarettmolnet (yep, de röker hejvilt inomhus här). Maten var i alla fall till slut till belåtenhet och vi blev mätta och glada!

image

image

Pics: cafépaus.

Efter allt gående tog vi spårvagn tillbaka till hotellet, där vi badade bastu. Och nu ligger jag här i sängen och ska snart sova! Imorgon ska jag dra med Olivia ut och dansa och testa Belgrads nattliv 😉

//ALiCE med ICE

Previous

Belgrad

Next

Belgrad dag 3 – New year’s eve!

1 Comment

  1. Carina

    Vad mysigt ni har! Hälsa familjen och ha en riktigt bra nyårsafton!
    Kram Carina

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén