Borgerliga intressen men hjärtat till vänster

Dagen då Alice skulle skriva körkorsteoriprov.

Nu när jag tagit körkort kan jag publicera inlägget om en av de värsta och stressigaste hjärtat-i-halsgropen och VAD-FAN-SKA-JAG-GÖRA!?!?!?!-dagarna i mitt liv… Jag lovar, ni vill läsa allt och fast det är långt. Det är rätt komiskt såhär i efterhand, men då var det HEMSKT vill jag lova! 😀 (Detta inlägg är alltså skrivet igår men jag vågade inte publicerad förrän jag fått mitt körkort)

Herregud vilken pärs jag gått igenom idag! Och vilken jäkla tur jag haft! Jag svär, mitt hjärta har voltat ett antal gånger idag…

Idag var det tid för mitt körkorsteoriprov. Liksom, bara det gör en nervös och får pulsen att gå lite snabbare. Veckan innan körde jag på körskolan och min körlärare hade konstaterat att jag antagligen skulle skriva provet på Hisingen, där de flesta skriver prov, och jag hade hållit utan att tänka närmare på saken. Så idag infann jag mig på Hisingens förarprovskontor kl 12.20, i god tid för att hinna smila upp mig i fotoautomaten och allt sånt. Duktig tjej.

Efter foto och dittelidatt (nervositeten inför provet började bli påtaglig nu) anmälde jag mig i receptionen. Tänkte göra det, alltså. För mitt namn stod inte med.

“Du skall vara i Mölndal klockan ett.”

Mölndal? Va? Skall jag inte skriva provet här? PANIK.

Va i helvete skall jag göra? Klockan är strax innan halv ett, jag är på förarkontoret på Hisingen och jag skall infinna mig på förarkontoret i Mölndal i god tid innan ETT. Hur fan tar jag mig dit?

Skräckscenarion började spelas upp i huvudet. Vad händer om jag inte hinner skriva provet idag? Får jag inte köra upp imorgon då? Måste jag lyckas boka både ny körtid och ny teoritid när väntetiden är typ en och en halv månad? Och hur blir det med jobbet, jag måste ju ha körkort NU? HELVETE. Paniiiiiiiik. VAD GÖRA?

Okej. Tänk rationellt. Taxi. Taxi Göteborg har 650 000. Kosta vad det kosta vill, jag ska fan skriva prov idag. Provade ringa. Funkade inte. Nähe. 0303 innan? Inget svar. Det ska ju såklart vara 031 men i den blackouten kom jag inte på det.

Sprang in på förarkontoret igen, valde första bästa som såg snäll ut.

“Ska du skriva prov?”
“Nej, jag är här med min son…”
“Jag betalar dig vad som helst, jag har hamnat på fel ställe, kan du köra mig till förarkontoret i Mölndal?”

Denna ängel till människa tänkte två sekunder och sen fick jag följa med ut till parkeringen och så sökte han på snabbast möjliga väg på smartphonen samtidigt som han började köra. “Du hinner, var lugn”, sa han.

Jag hann. Tusen tack till du underbara människa som verkligen räddade en person i nöd, haha. Att vara på fel förarprovkontor en halvtimme innan provtid är fruktansvärt, speciellt som uppkörning är dagen efter och du redan är stressad och nervös. Tusen tack!!!

Well, oturen (eller turen?) var inte över ännu. Väl framme på rätt ställe, fotad och redo strax innan provet satte igång, upptäckte jag att fritidskortet var spårlöst borta. Shit. Måste ha tappat det någonstans mittemellan superstressad och panik-stadiet. Tja, det problemet fick jag ta tag i senare tänkte jag, prio ett: skriva på.

Jag klarade provet! Det var svårt men fixade det med lite marginal. Så, vad kan firtidskortet vara? Chansade att det kanske var på förarprovskontoret på Hisingen, varför inte liksom? Hade världens tur – de hade fått in ett fritidskort och chefen där var på väg till kontoret i Mölndal just NU. Och visst kunde han ta med sig mitt busskort.

Och tursam som jag är hann jag med rätt spårvagn också, efter att ha valt mellan höger och vänster (hmmmm ligger hållplatsen åt höger eller vänster? Ser ingenting? Chansar vänster). Jag har flow idag. Hoppas körningnen imorgon går lika tursamt.

//ALiCE med ICE

Previous

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!

Next

Flickan som körde till och från jobbet heeeeelt själv

1 Comment

  1. Thomas

    Ibland har man tur i oturen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén