Västtrafik brukar ju alltid få en massa skäll. Och det beror på att bussarna allt som oftast kommer för sent och är överfulla och sånt mys. Men nu tänker jag faktiskt bryta trenden, för igår träffade jag två riktigt schysta busschaufförer (och en inte så schyst eftersom han missade att jag klickade på stopp och stannade en hållplats senare så jag fick gå en kilometer extra men det är en annan femma och promenad är alltid trevligt).

I alla fall. Skulle ta 319 från Kode (hade varit med superbraiga Ewe och Jessica) klockan 21.01, och hade fyra minuter på mig att byta till Röd i Jörlanda. Men 319 blev 8 minuter sen, så jag vart rätt irriterad när jag hoppade på och öppnade med att “jag ska hinna med Röd i Jörlanda och du är sen!”. Busschauffören visste att hon var sen sa hon och skulle göra så gott hon kunde. Kom till Jörlanda och hoppade av men ingen Röd dök upp inte, den hade redan gått. Så helt plötsligt kommer 319 tillbaka och öppnar för mig och busschauffören ba’ “Skynda dig, Röd väntar i Stora Höga!”.

Sen körde hon i racerfart till Stora Höga (har nog aldrig åkt så fort till Stora Höga från Jörlanda haha) och där väntade Röd så snällt. Schyst busschaufför som hämtade upp mig igen och en till schyst som väntade med Röd i Stora Höga så att hela tidtabellen blev sen bara för att de väntade på mig.

Så ja, det är sant. Västtrafik gör faktiskt inte bara dåliga saker. Och oftast är det faktiskt inte busschaufförernas fel att bussarna är sena, så det är ju inte dem man skall vara sur på.

Härligt fredagsväder vi har förresten! Puss.

//ALiCE med ICE