Borgerliga intressen men hjärtat till vänster

Gårdagens middag i bilder

Egentligen, gott folk, skulle dessa bilder kommit upp igår, men Internet hade bestämt sig för att vara ultrasegt just då så jag gav upp efter att ha väntat fem minuter på att en bild skulle laddas upp. Visar bilderna från gårdagens middag nu istället! Det är ju så kul att fota mat när man gör den själv och det blir succé och det ser så gott ut 😀

Färsen till spetten. De blev väldigt goda, speciellt som vi grillade dem! Det blev åtta rejäla spett och nästan alla gick åt för fyra personer. Här är receptet:

Lammfärsspett 4 personer
500 g lammfärs
500 g blandfärs
2 ägg
2 hackade vitlöksklyftor
1 dl vatten
Koriander
Spiskummin
Salt
Peppar
Gräslök
Purjolök
Kanel (ja faktiskt! :D)

Jag hade inte i det, men lite ingefära hade passat bra också, och kanske bitar av fetaost. Blanda i alla fall samman allt och fäst på spätt som grillas i ca 10 min. Kryddorna får man hälla i lite på känn, men ungefär 1-2 tsk av varje, förutom peppar som man skall vara lite mer sparsam med. Gräs- och purjolök hällde jag i lite på måfå.

IMG_3313 (small)

De underbart goda focciabröden, färdigjästa och klara för ugnen. De är också väldigt goda. Här är receptet för dem:

2 bröd
25 g jäst (1/2 paket)
3 dl ljummet vatten
1/2 dl olivolja
2 msk flytande honung
1 msk flingsalt
7-8 dl vetemjöl

Till topping
Olivolja
Flingsalt
Permesanost
Rosmarin
Charlottenlök
Fetaost
Oliver
Tomater etc.

Smula jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt. Häll i mjölet lite i taget och blanda till en deg. Låt degen jäsa i 45-60 min ca. Häll upp degen på mjölat bakbord och dela i två delar, platta ut till runda kakor ca 1 1/2 cm tjocka, lägg dem på en olivoljad plåt med lite flingsalt i botten och jäs igen i 30 min ca. Sätt fingrarna i degen och gör lite små hål och tillsätt toppingen. Jag använde 1 charlottenlök (skar i skivor och tryckte i brödet), lite permesanost som jag strödde över samt rosmarin. Rosmarin är jättegott att ha på bröd, ger en väldigt god doft dessutom. Ringla till sist över ytterligare lite olivolja samt strö över lite flingsalt,  grädda bröden gyllene i ugnen i ca 10 min på 225 grader.

IMG_3317 (small)

Spetten, färdiga att grillas
IMG_3319 (small)

Sallad nr 1 (Bistrosallad med bl a rödbetor, vanlig sallad, basilika), salladsblad, mozarella, gurka och sesamfrön (eller heter det solrosfrön?)
IMG_3321 (small)

Jättegoda att ha på salladen!
IMG_3322 (small)

Salladsdressingen samt sallad nr 2 (ruccola, tomat, gurka, fetaost och frön. I salladsdressingen har jag olivolja, balsamvinäger, honung och svartpeppar).IMG_3324 (small)

Tsatsiki. Underbart till grillat! Några klickar turkisk yoghurt, olivolja och balsamvinäger blandas. Riven gurka tillsätts (grundreceptet). Hade även i salt, gräslök och lite citronsaft.
IMG_3326 (small)

Det färdiga brödet!
IMG_3329 (small)

De färdiga spetten, mmm..
IMG_3334 (small)

Mami och sis
IMG_3333 (small)

Modern själv 🙂
IMG_3337 (small)

Till efterrätt; Gino. Färska jordgubbar, kiwi och vindruvor med riven vit choklad över. Egentligen skall det vara banan också men vi var så mätta så jag skippade det.IMG_3340 (small)

Äts varma till vaniljglass. Underbart ♥
IMG_3343 (small)

Jättegod efterrätt. Skall vara i ugnen på 200 grader i typ en kvart eller nåt sånt. Det ni ser på frukten/bären är smält vit choklad. Det blir dessutom jättegod saft/sås.IMG_3345 (small)

Det var gårdagens middag det. Åh så gott det var 🙂 Nu skall jag se på Top Model, hähä… Puss!

//ALiCE med ICE, it’s something unpredictible…

Green Day – Good riddance (Time of your life)

Previous

Solar

Next

CHILLA

2 Comments

  1. Hej, jag kan bara återigen säga att det var väldigt gott!!
    Roligt att du publicerar recepten.
    Sedan hade jag önskat att du hade beskurit bilden på mig annorlunda…..

  2. MMM! Det ser jätte gott ut! 😀 Bland annat brödet vill jag pröva att göra! 🙂 <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén