Hej fina! Idag gjorde jag en juligare version av min vanliga raw food-kaka som jag brukar göra. Skippade hallonen och hade i juliga kryddor istället. Resultatet blev en juldoftande raw food-kladdkaka med smak av pepparkaksdeg. I min smak är den alldeles lagom söt, men jag varnar er – det här är inget för er som är vana vid “vanliga” söta bakverk, utan för er som uppskattar hälsosamma, goda desserter som inte är särskilt söta men ack så välsmakande ändå! 🙂
Ingredienser
1 banan
1 dl nötter (jag tog sötmandlar + pinjenötter, välj det du gillar!)
3-4 torkade dadlar/aprikoser/plommon
2 krm ingefära
2 krm malda nejlikor
1 krm kardemumma
1 tsk kanel
1 msk kakao
1/2 dl vatten
3,5 dl havregryn
1 pepparkaka för dekorering alt. riven kokos (eller båda!)
Turkisk yoghurt till servering
Släng ihop alla ingredienser i en bunke och mixa med stavmixer eller matberedare till en formbar smet. Tippa över smeten på en lagom stor tallrik och platta ut till en rund, ca 2 cm tjock kaka. Krossa en pepparkaka eller två och smula över kakan, alternativt riven kokos, eller båda om man så vill det. Ställ in i kylen någon timme och låt kakan stelna lite grand. Servera med en klick turkisk yoghurt!
Vi hade tyvärr ingen turkyoghurt hemma, så jag fick ta vispgrädde… Tycker dock inte det blir lika gott. Alldeles för mäktigt! Det skall vara turkisk yoghurt som känns fräsch och lätt och den passar väl med den här typen av kaka.
//ALiCE med ICE
Leave a Reply