Indisk vego-gryta

Igår bjöd jag Olivia och pappa på en indisk gryta med inspiration från senaste Buffétidningen, där kallar de den vegetarisk korma. Korma är en såååå god kryddblandning, men jag tyckte inte riktigt min gryta smakade korma, men den var väldigt god i alla fall! Jag följde inte receptet till punkt och pricka men nästan. Stekte en finhackad lök i en rejäl klick smör (stod specifikt smör i receptet och inte olivolja så körde på det), 1 tsk kardemumma (!), 1 msk spiskummin och 1 msk gurkmeja. Fast krydda på mer om ni vill! Tillsatte nästan ett helt blomkålshuvud hackat i munsbitar, en näve champinjoner, salt, peppar, 1 dl russin, 1 dl grädde och en skvätt vatten. Sen skulle man ha i 1 dl riven kokos och 1,5 dl mandelmjöl, men jag körde på 1,5 dl kokosmjöl i stället som jag hade hemma. Funkade bra det med! Kokosmjöl suger dock åt sig mycket vätska så fick ha i ett par skvättar vatten till så det blev en bra grytkonsistens. Toppade med en kruka färsk koriander också, och serverade med ris och naanbröd. Supergott, tyckte jag, pappa och sis 🙂

image

//ALiCE med ICE