Idag blev det en vegetarisk “köttfärssås” till middag. Den svängde jag ihop på dryga kvarten så den var väldigt enkel och snabblagad. Grunden är den vegetariska tacosen jag gjort tidigare, fast kryddad som köttfärssås. Blev superbra!
Ingredienser
500 g krossade tomater
1 pkt gröna linser (400 g)
1 pkt svarta bönor (230 g)
3 morötter
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
Tomatpuré
Oregano
Paprikakrydda
Cayennepeppar
Honung
Timjan
Salt och peppar
Ev. en skvätt grädde (skippa eller ersätt med vatten/havremjölk om du vill ha en vegansk version)
How to
Riv morötterna grovt och stek i olivolja tillsammans hackad gul lök och pressad vitlök. Tillsätt krossade tomater. Låt vattnet rinna av från linserna och tillsätt dem. Krydda med tomatpuré, oregano, paprikakrydda, cayennepeppar, honung, timjan, salt och peppar efter smak. Låt puttra en sväng och tillsätt svarta bönor och ev. en skvätt grädde mot slutet. Servera med (äggfri för vegansk version) pasta, sallad och gärna tzatziki. Mums!
//ALiCE med ICE
1 Pingback