Förra helgen var jag på en fantastisk liten festival som heter Skogsfesten, någonstans i djupet av de dalsländska skogarna, på mark som ägs av en fantastisk excentrisk kvinna som heter Birgit. Jag var där med en av mina bästa vänner Popp, men också med en massa nyfunna vänner som studerar humanekologi i Lund (Ronja, Lise, Paulina, Claudia, George, Paco m.fl.). Dessutom var en massa andra Gbg-vänner där från kollektiv/Hisings-gänger, som Per, Wendela, Carro, Jonne, Angela, Annelie, John m.fl. Så himla fint!!!

På festivalen är det ungefär hundra människor skulle jag tro, och målet är så lite skräp/svinn som möjligt. Mat lagas från svinn och är vegansk eller freegansk (dvs lite dairy produkter i ibland, om det är från svinn/dumpstrat). (Fun fact: Ronja, som är från Tyskland men kan en del svenska, läste på en skylt tillhörande en av grytorna där det stor “mjölk från svinn” och hon ba… svin-mjölk? Alltså gris-mjölk…? Nää, jag tar nog den veganska…. Hahaha. <3)

Musiken spelas i scenen som ni ser här på bilden, i ladan här nedan, och i gläntan, där det är DJ:s om nätterna.

De första två kvällarna spelades det bara till 03 respektive 04, vilket var lite tråkigt – jag hade kunnat fortsätta.

Sista natten däremot, tystnade inte musiken förrän vid 08, och då hade jag redan givit upp vid fem-tiden ungefär, inte så mycket för att jag inte ville dansa mer utan för att mina knän inte pallade mer! Det har aldrig hänt för mig att jag fått ont i knäna, men tre nätters dansande gjorde väl sitt, haha.

Jag och Popp bodde i bilen och det var riktigt bra eftersom vi fick parkera på grusvägen just intill festivalområdet och dessutom höll våra grejer garanterat torra eftersom det regnade första och sista dagen. Men det gick ändå ganska bra: när vi anlände hade jag volontär-pass som shuffle-chaufför för att hämta folk nere från Lästviks säteri upp till festivalen (ca 30 min skogspromenad) så då var jag ju varm och torr. Sen slutade det regna ungefär vid 19-20 så då kunde en dansa hela kvällen/natten torrskodd. Andra dagen var det äntligen soool!

Så hiiimla glad att jag lärt känna de här <3 Lise från Frankrike längst till vänster, hon cyklade hela vägen från Frankrike till Lund!! Så imponerande. Sen har vi Ronja, från Tyskland, som jag lärde känna via acroyogan i Lund, men hon går också humanekologi som de andra. Och så jag i mitten dårå. With ma girls hehe. Paulina från Mexiko till höger om mig tycker om henne så mycket. Sen Claudia från Spani… jag menar Katalonien såklart! We’ve got some Catalunya pride here!

Också så glad att ha fått dela denna helg med världens bästa Popp. <3 Vi hade det så roligt tillsammans. Älskar henne <3 <3

På festivalen finns en fantastisk utkikspunkt där en kan se långt över de dalsländska skogarna och sjöarna. Dit gick vi upp andra kvällen, och där hängde även alla Gbg-personer. På bilden ovan syns Carro längst till vänster (halft avhuggen dock hehe), Annelie längst ner, Wendela tar kortet, Per bakom henne, Jonne i orange keps, nån random person jag inte vet vem det är bakom Jonne lol, Sedan gud what’s his name… Calle! En annan person jag glömt namnet på bakom Calle! Sen jag och Popp! <3

På den här bilden skymtas även John längst ner till höger, och Maria nånstans mellan Jonne och Per 🙂

Och här ser en ännu tydligare Maria och Angela bakom Jonne, och Lisa bakom Wendela! Sicken härlig hög <3

Nattamacka kl 04.30 andra kvällen innan läggdags. <3

Här syns även Cary längst till vänster, och Kristina näst längst till vänster, som också reste dit från Lund. Och så Ronja, jag och Paulina!

Det blev kyligt på kvällarna…

Men varmt åtminstone på fredagen! 😀

Sista dagen tog jag med det här gänget tillbaka i bilen till Lund

Men först ett dopp i sjön innan vi gav oss av

Hejdå skogsfesten du va bäst <3