Igår fortsatte mottagandet. Vi samlades vid två för lite utmaningar i faddergrupperna, vi gick omkring i Slottskogen på olika stationer med tävlingar och sånt. Typ hänga en banan i ett snöre mellan benen och med hjälp av att jucka få in en bra sving på bananen så att den puttade en apelsin framåt. Eller trassla ur knutar när man satt ihop med varandra eller kasta en vattenballong mellan varandra på större och större avstånd osv osv. På varje station var det dessutom en fråga relaterad till vårt program. Lärde mig till exempel att ett kilo nötfärs (icke ekologiskt alltså, utan “vanlig” nötfärs), genererar lika mycket koldioxidutsläpp som att köra en genomsnittlig bil 25 mil. Det är ganska mycket för ett enda kilo!! Eller att så mycket som 50% av jordens befolkning aldrig pratat i en mobiltelefon – ingen svarade rätt på den (alternativen var 10% och 25%

Efter att vi lekt runt i Slottskogen några timmar pausade vi och jag följde med min nyfunna vän Beatrice hem, och hon bodde passande nog jättenära skolan, superpraktiskt. Vi käkade och sen vart det ner igen vid 18-tiden för lite mer snack och ätande och drickande på en gräsplätt vid Linné. Vid åtta-tiden drog vi till Andra Långgatan och hamnade på första bästa pub. Det var supervarmt inne så vi satt ute. Mycket trevlig kväll och roligt att gå ut med sin klass och även faddrarna som var med. Eftersom vi började såpass tidigt på kvällen passade det bra att mamma som ändå var i stan hämtade mig vid halv tolv. Lyx att åka bil enda hem!

Nu ska vi se om jag kan pricka namnen. Här har vi då alltså Bea, en-kille-vars-namn-jag-ej-kommer-ihåg (skit) och Jacob från Skara.

image

Och här har vi Malin från Jönköping och Mollie från Bollnäs och så jag.

image

//ALiCE med ICE