Borgerliga intressen men hjärtat till vänster

Storstaden Saigon

Gokväll!

Befinner mig nu på hotellet i Saigon (Ho Shi Mihn City) efter en varm dag ute på stadens livliga gator. Idag skall jag ta mig tid att lägga till våra kära, svenska sista bokstäver i alfabetet, men jag ser inte fram emot det, haha…

I alla fall. Idag samlades vi i receptionen vid nio-tiden på morgonen och Björn (reseguiden) tog oss med på en stadsvandring runt Saigon. Vi fick se Le Notre Dame-katedralen, L’hotel du ville (stadshuset), marknader mm. Mycket finns kvar sedan fransmännen hade koloni här! På en liten marknad (där för övrigt mopeder körde hej vilt åt alla håll och kanter) sålde dom frukt från havet, och dom hade stackars levande fiskar i en plasttunna, krabbor vars klor var ihopknutna, levande räkor, skaldjur och diverse annat, samtligt levande… jaja, då är det ju garanterat färskt…!

Inna på en annan marknad köpte jag och Olivia efter en stunds prutande fyra linnen (inga märkvärdiga, bara i gul, rosa, grön och grön/svart färg) för 160 000 dong, dvs ca 64 kr, 16 kr per linne och då var det förmodligen ändå ett överpris.

Efter marknaden gick vi och käkade lunch (nudelsoppa, jättegott) och sedan tillbaka till hotellet för att fräscha upp oss lite, vi tog ett dopp i poolen på sjätte våningen där man har fin utsikt. Förut, vid andra poolbesöket idag, såg vi föresten en fladdermus flaxande över vattnet! Men i alla fall, sedan bar det ut i staden igen för vi skulle gå på ett museum som handlade om Vietnam-kriget. Det var väldigt gripande med alla bilderna från den tiden, bl a den med den brinnande flickan och flera andra som tagits just i den sekund där människorna på bilden går igenom sitt livs värsta ögonblick. Dock var det väldigt varmt där inne (och många turister) så vi gick efter ca en timme tillbaka till hotellet. Och ja, nu sitter jag här och bloggar om dagen! Om drygt en timme skall vi äta gemensam middag på ett trevligt ställe som Björn bokat så jag skall snart upp och göra i ordning mig.

Imorgon skall vi med båt ut på Mekong-flodens delta. Vi skall färdas till en fruktodlande vietnamesisk familj och sova över där, med massor av myggnät omkring oss såklart! 😉 Vi kommer få provsmaka frukt och ha en chans att prata med ”riktiga” vietnameser, och såklart få se lite av landsbygden, inte bara storstaden Saigons ständiga larm.

Idag, är det den 28:e, imorgon då vi skall till Mekong-deltat den 29:e, nästa dag då vi åker hem därifrån den 30:e och dagen efter det, den 31:e, är det nyår. Nyår skall på förmiddagen spenderas med att krypa i tunnlar sedan kriget, sedan på kvällen kommer vi äta på en restaurang som ligger på 27:e våningen i ett höghus, så vi har utsikt över människorna som firar. Kommer bli jättekul!

Nej, det får räcka för idag, imorgon uppdaterar jag nog inte men ni vet ju vad som händer! Nu skall jag fixa i ordning mig inför middagen, undrar vad jag skall ha på mig?

//ALiCE med ICE, you never made promises, darling..

PS Usch vad jobbigt språk vi har med så många å, ä och ö…. DS

Previous

Back in Saigon/Ho Shi Mihn City

Next

Some pictures from the journey so far….

2 Comments

 1. Louise

  Hej! Måste bara säga att det är så skoj att läsa dina och ylvas reseskildringar. Det är som man får sig en egen liten resa, fast hemifrån.
  Vi är tillbaka i sthlm. Bebis är fortfarande i magen. Kram Louise

 2. imo andrews

  Hej Alice!!!
  Håller med Louise om att det är som att få vara med lite på er resa så bra tycker jag att du berättar. Kul att ni kom över linnena så billigt!! Jag kan tänka mig hur trafiken är. I Shanghai var det ju också helt otroligt med alla skootrar vespor och bilar om vartannat.
  Det blir spännande att höra om hur det var att bo hos den vietnamesiska familjen .
  Här i stan väntas mer snö och mycket kallt ska det bli!!!!!
  Kram till er alla!!
  Björn hälsar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén