Borgerliga intressen men hjärtat till vänster

Vegetariska bönburgare med knaprig nötpanering

Vi åt en väldigt god middag igår! Vegetariska bönburgare, med inspiration från Ica buffé (länken) men något modifierade à la moi.

Ingredienser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tetraförpackning kidneybönor (à 380 g)
En skvätt sweet chili (originalreceptet föreslog en burk chunky salsa + lite sambal oelek men det hade jag icke hemma)
200 g osaltade nötter (originalreceptet sa cashew men jag använde det lite billigare alternativet sötmandlar).
2 dl ströbröd (glutenfritt för min del så Pierre kunde äta)
En näve färska, hackade kryddor (här skulle det vara 1/2 dl persilja men det hade jag inte så hade lite basilika, rosmarin och salvia som jag odlar)
Salt och peppar

How to
1. Skala och hacka lök och vitlök, fräs i olja tills det blir mjukt.
2. Skölj av och tillsätt bönorna samt en skvätt sweet chili och hälften av nötterna (eventuellt lite hackade beroende på hur bra/dålig mixer man har).
3. Mixa alltihop till en knaprig, formbar röra. Krydda med salt och peppar och eventuellt lite chili.
4. Rör ner ströbröd och färska, hackade kryddor.
5. Forma till ca 8 stycken burgare.
6. Hacka resterande nötter och vänd burgarna i nöthacket. Stek i olja/grilla några minuter på varje sida. Klart!

image

image

 

Jag behövde inte använda allt “nöthack” så med resten gjorde jag pesto. Eller ja, det blev lite mer av en oströra eftersom jag inte hade så mycket färsk basilika, men det passade i vilket fall väldigt bra till eftersom det är gott med ost på burgare, right? Vi åt även sallad, en klick kall turkisk yoghurt och bröd till. Mums.

//ALiCE med ICE

Previous

Picknick – makes an ordinary day a little more extraordinary

Next

Exotisk tomatsoppa

2 Comments

  1. Ylva

    Ser gott ut!

  2. Sophie

    Fick mycket bra kritik av familjen &eve idag! Det va gott!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén