Recept!

Tänkte dela med mig av ett jättegott jättenyttigt recept! Dessa kan likna vid chokladbollar, men är ett väldigt nyttigt och gott alternativ utan smör och socker. Dom är helt veganska, äggfria, mjölkfria och mjölfria. Dom är gjorda på nötter, frön och bär och är väldigt fiberrika, innehåller nyttiga fetter och massor med vitaminer.

När jag gör mina ”chokladbollar” så höftar jag bara, jag slänger i allt på måfå och saknar jag någonting hemma så tar jag något annat, det kan varieras i oändlighet. Nu när jag gjorde dom för att se på´t ungefär hur mycket jag har i, var havregrynen slut så fick ta musli istället.
Som sagt så kan man variera dessa, ta bort och lägga till grejer man tycker om. Beroende på hur stora man gör dom, så ändras ju kalorimängden. Jag fick 11 ganska stora från detta receptet. Perfekt mellanmål. Jag brukar äta dom med en klick kvarg till.

”Chokladbollar”
Cirka 11 stora, ungefär 140 kalorier styck.

1 banan (cirka 110-140 g)
75 g havregryn/musli (Brukar använda fiberberikad)
10 g rispuffar
10 g dadlar (2 st)
100 g nötter (Mest pecannötter, några valnötter också)
50 g hallon (Använder frysta)
20 g pumpakärnor
15 g solroskärnor
10 g Psylliumfrön
5 g Gojibär (Torkade)
25 g jordnötssmör, cirka 1 msk (ekologiskt 99% jordnötter)
10 g kakao, cirka 2 msk
kokos att rulla i
Ev kaffe om ”smeten” blir för tjock.

How to:
Släng i allt i en bunke, poff pang rätt ner. Mixas ihop allt med en stavmixer, det blir väldigt segt och tjockt men det ska det vara. Häll ev i mer av någonting tills man får önskad konsistens. Rulla bollarna, i kokos (Hade ingen hemma denna gången :c ). Voilà!

chokladbollar

Det här inlägget postades i Bakverk/kakor, Mat, Vardag. Bokmärk permalänken.

1 svar på Recept!

  1. Ylva skriver:

    Hälsobollar är också ett bra namn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.