Macarons

Igår gjorde jag macarons alla hjärtans dag till ära. Ett heldagsprojekt minst sagt. Äggvitan skulle tydligen stå framme jättelänge, och på eftermiddagen skulle jag och mamma träna, och efter det middag, så fick inte in dom i ugnen förräns efter middagen. Helt klara runt 22 tiden kanske. haha. Hittade ett recept online på chokladmacarons. Använde ett av Leilas recept för chokladgrejset som är mellan kakorna. Recept var för 20 st, tja till mina 40 macarons räckte det och blev över, var ”tvungen” att smeta på väldigt mycket på varje och det blev ändå över. Note to self – Leilas recept = 1/2 receptet

Jag gjorde eget mandelmjöl, genom att mixa mandlarna i våran mixer hemma. Sedan hade jag i florsockret och kakao och mixa allt tillsammans. Sen sikta jag i blandningen i äggen. Nästa gång ska jag nog köra på färdigt mandelmjöl som man köper i stället. Lite enklare!

macarons

Ingredienser för 30-40 stycken (beroende på storlek)
  • 170 g florsocker
  • 100 g malen mandel (mandelmjöl)
  • 3 äggvitor, cirka 90 g
  • 2 msk kakao
  • 2 msk socker

Vit chokladgrejjsimojs:

  • 100 g phiadelphiaost
  • 100 g vit choklad

How to:
Häll upp äggvitorna i en bunke och låt dom stå framme ett par timmar. Blanda ihop florsocker, mandelmjölet och  kakaon. Vispa sedan äggvitorna. När dom börjar skumma sig så häll i sockret lite i taget. Jag använde mitt hemmagjorda vaniljsocker. Marängsmeten ska bli fast, men inte för fast. Man ska typ kunna vända på bunken, men det ska inte vara stenhård maräng xd Sikta sen i dom torra ingredienserna och blanda ihop försiktigt. Viktigt att inte använda elvisp här, utan en slickepott.
Spritsa små runda cirklar på en plåt med bakplåtspapper. Jag fick 2 plåtar. Nu ska man låta dom vila på plåten i en timme ungefär så dom får som en hinna, då spricker dom inte lika lätt. Sätt på ugnen på 125 grader medans du väntar. Sen in i ugnen cirka 20 minuter.
Sedan så är det dags för chokladsmeten. Smält chokladen över ett vattenbad. Sedan så blandar du ihop det med phiadelphiaosten och klart! Smeta på en klick på en macaron och kläm ihop den med en annan. Sen in med allt i kylen. Chokladsmeten stelnar sedan.

Dom blev iaf jättegoda. Jag är dock ingen expert så vet inte riktigt hur konsistensen på kakorna ska vara…? Har bara ätit en gång för ett år sen i Paris. Dessa blev iaf väldigt goda, och mjuka och lite sega inuti. Perfa.

Det här inlägget postades i Bakverk/kakor, Vardag. Bokmärk permalänken.

1 svar på Macarons

  1. Ylva skriver:

    De är vädigt goda och snart är de slut…du får göra nya igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.