Kladdkaka

Känner att min blogg börjar bli en kokbok, men måste verkligen dela med mig av detta receptet.

Det är då en kladdkaka, som verkligen smakar gudomligt, och precis som kladdkaka ska smaka – minus smör socker och mjöl!

Har hittat detta recpet på flera bloggar. Har dock modifierat lite men here we go:

10 dadlar
2 dl mandelmjöl/sojamjöl (Jag hade en blandning av båda, mest mandelmjöl)
1/2 dl kokosflingor
Några hallon
1/2 rågad dl kakao
1 tsk bakpulver
Cirka 1 msk honung
4 msk kokosolja
3 ägg
How to:
Mixa dadlarna (Urkärnade såklart) tillsammans med kokosen. Jag använde en mixer (Sån man gör smoothies i) Tillsätt sedan alla torra ingredienser + hallon och mixa allt. Smält kokosoljan i mikron. Blanda sedan ihop resten av ingredienserna tillsammans med dadel-geggan. Smeten blir rätt så tjock, den flyter inte ut i en ugnsform. ”Smöra o bröa” en form, fast med kokosolja och kokos. I med smeten och in i ugnen ungefär 5-6 minuter på 175°. Enjoy!
kladdkaka

Det här inlägget postades i Bakverk/kakor, Mat. Bokmärk permalänken.

1 svar på Kladdkaka

  1. Ylva skriver:

    Den var god!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.