Flytta

Sitter på flygplanet och fördriver tiden med ett blogginlägg. Ska försöka bli lite mer aktiv nu i fortsättningen.Bild 2015-01-06 kl. 12.48Jag och mamma är påväg mot Wien för att börja liv 2.0. Vi ska ju som sagt flytta jag och mamma, medan Alice och papi blir kvar i Sverige. Det vart lite jobbigt att säga hejdå till pappa på flygplatsen, men vi ses ju igen om 5 veckor.
Igår var skogsbären hemma hos mig och umgicks och sa hejdå. Känns lite overkligt att inte veta när man ses igen, men kommer vara superaktiv på skype i fortsättningen.

Jag är väldigt taggad på att börja ny skola och helt nytt upplägg, kommer ju börja läsa IB – international baccalaureate diploma. Men jag har missat ett halvår så har haft mycket att göra under jullovet för att komma ikapp. Matten är lite nytt och lite som jag känner igen. Det är inte det att det är svårare, bara det att det är annorlunda. Fysiken har jag bara bläddrat lite i, men har ju läst 1,5 år fysik på gymnasiet så det borde inte vara några problem. Historia har jag cirka 200 sidor att läsa fortfarande, och borde göra det nu när jag skriver detta – får ta tag i det efteråt. Hela IB-upplägget är totalt annorlunda än svenska systemet. Mina A som jag samlat på mig är totalt värdelösa här, och i det svenska systemet för att söka in till högskola så missgynnas jag väldigt mycket, eftersom att IB är ett väldigt mycket svårare sorts program, och att få högsta betyg i dom olika ämnena kommer bli väldigt svårt, medan i Sverige har jag högsta betyg i allt. Men IB öppnar nya möjligheter för mig utomlands, och kanske efter 1,5 år så vill jag fortsätta mitt studerande utomlands. 

Byebye Sweden!

Det här inlägget postades i Resor, Vardag, Wien. Bokmärk permalänken.

3 svar på Flytta

  1. Mami skriver:

    Gillar liv 2.0

  2. Louise skriver:

    Önskar er två massor av lycka till med liv 2.0!!!!!!

  3. Pappie (med 2 p och tjusigt ie i slutet) skriver:

    Det går säkert jättebra allting. Jag tror att skolan är det minsta problemet. I stället är det vardagen, med fritid, nya kompisar etc. som är mest annorlunda och samtidigt spännande. Så måste du fortsätta med musiken på något sätt. Har dom musik på din skola…. frivillig eller obligatorisk?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.