Road trip dag 13+14+15 – Montenegro, Risan

Dagen efter Mamis födelsedag åkte vi vidare till nästa stopp – Montenegro. vi bor i ”livmodern” som mamma döpt det till i en liten by vid namn Risan.

När vi kom klockan 1 visade det sig att lägenheten skulle vara tillgänglig först om 2 timmar. Risan är en miniby och det finns inte så mycket att underhålla sig med, men vi käkade lunch och tittade på vattnet. Underlägget hade en bild på besticken på fel sida. Kanske alla i Montenegro är vänsterhänta.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dag 14 utforskade vi stället vi bor på, åkte runt ”livmodern” och utforskade Kotor, den närmsta ”stad” nära oss, lite som ett mini-Dubrovnik.OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA Dag 15 började med biltur mot Tivat och sol och bad. Vi tyckte att vi var världsbäst när vi hittade en nöstintill tom strand med supersköna solstolar väldigt nära det annars turistsmockade stränderna. Men, det vart lite för bra för att vara sant. Det var en privatstrand ägd av hotellet, och dom ville ha 75€ för ett par solstolar. 75€. Nja, så vi packade ihop det lilla vi hunnit bre ut oss och gick till stranden bredvid där vi la ut våra handdukar bredvid 100 andra. Efter det tog vi spontanbeslutet att åka till Albanien. Bara så där. Vi fortsatte med bilen längs med Montenegros kust och körde till Schkoder i Albanien, tog lite kort och åkte sedan tillbaka en annan väg via Montenegros huvudstad Podgorica. Sista biten som fågelväg inte är mer än 6 km tog längst tid eftersom att vägen som vi tänkte skulle bli en genväg liknade en kostig som slingrade sig upp på ett berg, 1700 meter över havet och sedan långsamt ner igen på andra. Men spännande vart det och när vi kom över krönet på andra sidan vart det nästan helt mörkt, och vi hade fantastisk utsikt över ”livmodern” där ljusen från byarna lyste upp. Kvällen avslutades sedan I Korat igen där vi pustade ut efter den händelsefulla dan. OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det här inlägget postades i Resor, Roadtrip 2015. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *