10 saker jag tycker om

– Att pussas och kramas med min pojkvän.
– Att äntligen träffa en vän som man inte träffat på för länge, och prata igenom allt som hänt sen sist, och skvallra och skratta och fråga om råd och bara njuta av varandras sällskap.
– Att det är sommar och man är ledig och solen skiner, himlen är blå och man har all tid i världen att njuta av en perfekt sommardag.
– När en riktigt grymt bra låt spelas riktigt grymt högt, och man dansar och sjunger med tillsammans med de människor som betyder mest.
– Att dricka en stor cappuccino från Espressohouse, gärna i sällskap av mamma, syster, pojkvän och/eller Sophie. Eller nån annan trevlig människa.
– Den där härliga “Jag är fan awesome”-känslan som infinner sig efter en riktigt lång, tuff powerwalk, ett jobbigt träningspass, ett svårt prov eller något annat jobbigt som man klarat av.
– Att resa. Resa och uppleva andra länder, människor och kulturer.
– Att äta god mat. Jag älskar god mat, och jag älskar att laga god mat (om jag har tid, ett fyllt kylskåp och gärna trevligt sällskap). God mat i sällskap med de man tycker om, det är bannemej en av livets finaste gåvor!
– Sommaren, i största allmänhet.
– Våren tycker jag om också. När tussilagor och vitsippor dyker upp, uteserveringarna fylls, solen börjar värma igen, långa promenader på vårmjuka grusvägar, kärlek som spirar, den där vackra förväntningen som finns i allas bröst, förväntningen och förhoppningarna. Det är fint.

9 saker jag tycker mindre om

– Diskriminering, kvinnoförnedring och orättvis behandling. Jag blir så arg.
– Schlager och dansmusik. Jag är allergisk mot såna där käcka melodier med obligatoriska tonartshöjningar.
– Att tanka. Det tycker jag verkligen inte om. Speciellt inte efter Jet-incidenten för några veckor sedan.
– Att vintern ens finns.
– Slöseri med tid. Till exempel att bara sitta av en lektion och inte göra någonting. Extremt frustrerande – jag kunde ju ägnat mitt liv åt lite roligare saker än det.
– Alla typer av idrottstest. Coopertest, styrketest, beep-test. Hatar. Det. Tur att man inte har idrott längre.
– Respektlöshet.
– Att tvingas sitta inomhus när solen skiner. Jag vill bara uuuut.
– När djur far illa.

8 bloggar jag läser

Jag läser massor av bloggar. Men några jag tycker lite extra om, är till exempel
Stina-Lee, för hon skriver så himla fint om sin familj och om livet i allmänhet, jordnära och skärpt. Fint.
Michelle Lundin, blir alltid glad när ett inlägg dykt upp på hennes blogg. En gammal parallellklasskompis som jag träffar på då och då, och jag tycker hon skriver så himla roligt om lite allt möjligt, och det är så skönt att läsa en blogg som inte klär allting i glitter och glamour, utan faktiskt berättar ur verkligheten och hur den är. På ett grymt sätt.
Annika Engblom, en till person jag känner. Det är alltid roligt att läsa folk man känners bloggar. Annika uppdaterar inte så ofta, men hon skriver sådär drömlikt och fint, lite som poesi. Och ibland såna där söta texter om sin pojkvän Micke så man blir alldeles sockersjuk.
Niotillfem tittar jag in hos då och då. Det är bland annat därifrån jag fick den här listan. Hon skriver fint, och hon har bott i New York och Paris. Bara det liksom.
Linn Olsson. Kikar in där ibland och är lite avundsjuk. Linn Olsson är alltså en 18-årig tjej som bor här på Tjörn och som blivit hur stor som helst inom hästvärlden och numera även utanför den. Hon har ett eget märke, driver sitt eget företag, håller föreläsningar, modellar, ja det verkar inte finnas stopp för den tjejen. Och hon skriver med en livsgnista som inte går att missa.
Emilbloggen. Det är inte ofta det uppdateras, men gud vad underhållande när det väl händer. Värt ett besök bara för dessa härliga, humoristiska vardagsbetraktelserna fyllda av galna metaforer och liknelser.
Kenzas blogg har jag troget följt år ut och år in. Den är inte lika personlig längre, men är fylld med desto bättre bilder. Den kvinnan är amazing i alla fall.
Gaymasen. En söt liten blogg skriven av en asskön gaykille från Dalarna som gillar sushi, sin pojkvän och pluggar till läkare i Göteborg helt enkelt. Man blir helt kär i hela utseendet på bloggen. Regnbågar och sånt.

7 saker jag vill göra i framtiden

– Skaffa en katt. Gärna inom en snar framtid.
– Plugga på universitetet. Längtar.
– Resa en massa! Jag vill se Grand Canyon, pyramiderna, Rom, Venedig, Paris (snart!), Barcelona, Prag, Budapest, Macchu Picchu, Norrland, Stora barriärrevet, Nya Zeeland, Australien, roadtrippa i USA, Hong kong, Japan, Petra, St Petersburg, Normandie, Sicilien, Sydafrika, Kenya, ja jag kan hålla på hur länge som helst.
– Skriva en bok.
– Skaffa barn. Om ganska många år alltså, men någon gång i framtiden.
– Ta dykarcertifikat och dyka.
– Hitta ett bra och roligt jobb som jag trivs med.

6 saker jag är rädd för

– Att någon av de jag älskar skulle bli sjuk, skada sig allvarligt, eller försvinna från mig.
– Oförklarliga saker som händer.
– Att misslyckas.
– Mörker.
– Att råka ut för något hemskt, typ bli våldtagen, få cancer, vara med om en bilolycka…
– Att jag eller Pierre slutar älskar varandra.

5 platser jag tycker om att vara på

– I Pierres famn. Gärna bland en massa kuddar i en mjuk soffa, eller på en fin plats ute någonstans.
– Vid Holmevattnet i Spekeröd. Jag älskar den sjön.
– I duschen. Älskar att duscha, varmt och länge.
– Paris. Nu har jag iförsig aldrig varit där (men i maj så!). Men jag vet att jag kommer älska det.
– På en handduk eller i en solstol på en strand en sommardag.

4 ord som beskriver mig

Glad, ambitiös (okej nu blev det svårt…), envis… känslosam…?

3 saker jag ser fram emot

– Studenten! Lätt.
– Att åka till Paris!!!
– Att börja plugga på universitetet!

2 bra filmer
Hm. Svårt att välja någon av alla tusen man sett. Men Nyckeln till frihet och ju värd sin förstaplats på IMDB, och Clint Eastwoods Gran Torino är svårslagen.

1 bra låt
Den första låten som dök upp i huvudet var Chasing Cars.

//ALiCE med ICE