Borgerliga intressen men hjärtat till vänster

#5inistagram dag 8: internationella kvinnodagen

Ja jag är ju lite efter dårå, eftersom det var åttonde mars och internationella kvinnodagen igår. Jag ägnade dagen åt att skriva på min hemtenta och sedan hade jag tänkt att gå ut och demonstrera men pga min grova förkylning och att det var snöblandat regn ute var jag en mycket lat åttonde mars:are och stannade hemma fram till halv sju-tiden då jag infann mig på Bengans där vi i Kvinna till kvinna hade åttonde mars-fest. Den blev riktigt lyckad! Drygt 13000 kr drog vi in, och mitt tal (som jag höll med mycket kraxig och hes stämma) blev mycket uppskattat och fick massa applåder. Var en sån adrenalinkick. Jag tänkte att jag kan skriva om #5inistagram dag 8 som jag avslutade mitt tal:

“Idag är det Internationella Kvinnodagen, och jag läste imorse att i Danmark så säger de “God kampdag” idag. Jag kan inte garantera att detta är sant eftersom jag läste det på instagram, men jag tyckte i alla fall om uttrycket.

För idag säger vi inte grattis till att kvinnor utesluts från beslutsningsprocesserna för fred och konflikt.

Vi säger inte grattis till att kvinnor saknar makt över sina egna kroppar.

Vi säger inte grattis till att kvinnor och barn är de som drabbas värst av de klimatförändringar som vi i väst orsakar, eller av de krig som män startar och för.

Vi säger inte grattis idag på internationella kvinnodagen. Utan vi säger GOD KAMPDAG och fortsätter vår kampför en jämställd värld fri från alla typer av förtryck!”

*massa applåder*

Ja det var kul igår, även om jag inte stannade så länge pga förkylningen. Men talet höll jag, och det blev uppskattat, och min poäng gick fram. Krossa patriarkatet, rasismen, klassamhället. I am not free until everyone is free. Nu fortsätter kampen.

Previous

#5inistagram dag 7: att kvinnofieras

Next

#5inistagram dag 9: överlevnadsstrategier

1 Comment

  1. Mami

    Krya på dig! Grattis till talet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén