Bonjour gott folk! Haft en bra helg? Jag har haft en bra men lugn helg. I torsdags hängde jag med andra Chapou:are i ett av de gemensamma köken, men när de bestämde sig för att dra vidare ut vid 23.30-tiden gick jag hem pga var trött och det regnade också skitmycket. Och har fortfarande inte skaffat paraply. Dagens I-landsproblem, haha. I fredags var jag ju “ledig” men pluggade på, och det har resulterat att jag inte har sååå mycket kvar på Fiche de lecture:n. Eller ah. Ganska mycket. Men mindre än förut i alla fall! Hängde med andra Erasmus-studenter på kvällen i ett av Chapou:s gemensamma kök igen (that’s the place to be) tills en vakt kom och klagade på oss för att vi inte hade gått ut när brandalarmet gick (det går rätt ofta eftersom folk röker i rummen så det blir lite Peter och vargen – till slut bryr man sig inte) och efter det var det inte riktigt stämning så blev en relativt tidig (men trevlig) kväll i fredags. Och igår hängde jag med min nyfunna franska vän Bonie hela dagen! Hon hjälpte mig med min Fiche de lecture, såg till att mina knäppa formuleringar rättades till och sådär, bjöd mig på lunch och så belönade vi oss med en film sen också. Très agréable.

//Bonjour! Vous avez eu un bon weekend? J’ai eu un bon mais calme weekend. Jeudi et vendredi j’ai été avec les autres personnes d’ici à Chapou, on a été dans les cuisines communs (the place to be). J’ai aussi étudié un peu mais j’ai encore assez beaucoup de faire sur ma fiche de lecture… Mais hier, mon nouvelle amie Bonie m’a aidé avec mes formulations un peu stranges et elle m’a offré le déjeuner. Très agréable!

Idag är det söndag, det är suuuperfint väder (ungefär som svensk sommar när den är som bäst; varken för kallt eller varmt utan en behaglig shorts-vänlig temperatur med en lätt bris, aaaaaah) (synd att jag ska plugga hela dagen bara…) så jag skall… plugga, ja. Ska ta en paus med en promenad strax också, men annars står plugg på schemat. Kanske en Skype-date med nån familjemedlem senare också? Eller en god vän? Vi får se vad dagen har att erbjuda! ‘Til next time: bisous bisous. Och här kommer lite bilder från igår förresten, då jag tog en kvällspromenad längs Garonne:

//Aujourd’hui c’est dimanche, il fait siiiii beau (comme l’été suédois; pas trop chaud et pas trop froid mais une témperature comfortable et une légère brise (domage que je dois d’étudier toute la journée…). Ca c’est le mission pour aujourd’hui; finir ma fiche de lecture. Voici quelques photos d’hier, quand j’ai fait une promenad le soir:

//ALiCE med ICE