Egenfångad öring till middag!

Igår kom Pierre hem med sin andra öring som han fiskat i någon sjö i Ucklum med två kompisar (den första har vi fortfarande inte ätit, den ligger i asyl i frysen). Så idag fick det bli färsk öring direkt från sjön-i-Ucklum till middag! Kolms morsa hade redan fixat den, tagit bort inälvor och huvud och sånt där, så det var bara för mig att lägga i några smörklickar, salta och peppra och så in i ugnen tillsammans med ett par rotfrukter (som redan fått vara i ugnen en halvtimme ungefär). Vi lät det stå i ugnen på 200 grader i 25 min, och sen käkade vi fisken och rotfrukterna tillsammans med en god fräsch örtsås på turkisk yoghurt, färsk basilika och citronmeliss, honung, olivolja, vitlök, citron, salt och peppar. Blev supergott!

image

Färdig att avnjutas!! Man ficka akta sig lite för benen, men köttet lossnade jättelätt från skinnet.

image

Allt “kött” skall ätas, så vi skrapade rent 😉

image

Billig middag om man säger så, fisk man fångat själv och så rotfrukter som är väldigt billigt, speciellt nu såhär på hösten. Mums!

//ALiCE med ICE