Red det här lilla trollet idag, Leika! Hon är född 2008 så hon är väldigt ung och kan inte så mycket än, men hon är hur söt som helst, samarbetsvillig, bjuder fint och är en riktig piggelin (i början av lektionen i alla fall, sen tar bensinen slut mot slutet!)

Idag stod hoppning på schemat och eftersom vi hade fyra relativt unga hästar med på lektion så blev det en enkel bana med låga hinder. Leika har ju knappt hoppat alls men hon skötte sig fint! På sista rundan kom hon dock in fel på tredje och nästsista hindret efter en kombination, och hon snubblade med huvudet nästan ner i marken (eller hur det nu var – jag såg ju inte!) och jag ramlade med i någon sorts kullerbytta.

Det kändes som om jag skulle skada mig jättemycket och jag tänkte “Snälla trampa inte på mig”. Fick en smäll av hennes ben i pannan och i magen men annars gick det bra. Det såg nog mycket värre ut än vad det var – jag vilade några minuter men sen kändes det bra och nu efteråt har jag bara liiiiiite lite ont i nacken som om jag sträckt den. Jag hoppade upp på hästryggen igen och vi hoppade samma hinder i trav två gånger till och hon var så duktig så. Inte Leikas fel, hon är så söt. <3

Summan av kardemumman; ibland glömmer man att det är levande djur man sitter på och dem skall man ha respekt för. Tänk att dessa kraftfulla djur låter oss små svaga människor sitta på deras rygg och låna oss sin kraft, styrka och fart!

//ALiCE med ICE