Ungefär mitt på dagen kom vi fram till fjällstationen Kvikkjokk, långt in i den norrländska fjällvärlden. Vi hade åkt nattåg till Murjek och sen buss via Jokkmokk. Efter lite proviantering påbörjade vi vandringen som började i skogen! Vi skulle gå 17 km norrut till nästa fjällstuga på leden som hette Pårte.

 

Eftersom denna del av Kungsleden går under trädlinjen så var det rätt så myggigt. Tur vi hade våra mygghattar!

Jag är väldigt glad att vi började från Kvikkjokk då den delen av etappen inte är lika vacker som resten, eftersom det mest är i skog. Dock går de allra flesta åt andra hållet, dvs startar i Saltoloukta, men jag rekommenderar verkligen att avsluta där istället! Då avslutar en med en vacker och lättvandrad etapp på fjället med milsvid utsikt och myggfritt och har den jobbigaste etappen den andra istället för tredje dagen när en kanske är lite tröttare. Men Kvikkjokk-Pårte var förstås inte på nåt sätt ful! Vi gick exempelvis förbi denna fantastiska sjö-vy

Vid sjön intogs också lite välbehövlig fika. Viktigt att stanna och vila och äta ofta så vandringen blir behaglig! 🙂

De sista kilometrarna var vi lite trötta och hungriga – vi hade ju påbörjat den 17 km långa vandringen ganska sent. Men äntligen kom vi fram till den lilla enkla fjällstugan Pårte som låg precis vid en sjö i skogsbrynet. Det var dock fullt på tältplatserna så vi sparade de 50 spännen och slog läger några hundra meter bort. Vi hann precis inta middag och sätta upp tältet (under något hangry moods som förbättrades avsevärt efter mat) innan regnet kom.

Slut på första vandringsdagen! 🙂