Vår fjärde vandringsdag var en riktigt härlig en. Vi skulle bara gå 11 km eftersom sista etappen (Sitojaure-Saltoloukta) är 19 km nästan endast på fjället (bara liten stigning i början genom fjällbjörkskog), och vi hade två dagar på oss att ta oss till Saltoloukta. Vi valde således att dela upp sträckan på två dagar (vilket vi hade bestämt redan under andra etappen då vi gick så otroligt långt) och kunde alltså ta det väldigt lugnt 🙂

11 km in på sträckan, med 9 km kvar till Saltoloukta, finns en skyddsstuga på fjället där vi bestämt oss för att slå läger. Vi kom dit redan vid 15-tiden (trots väldigt lugn morgon/förmiddag med mingel med andra vandrare på Sitojaures fjällstuga) och började med att äta en sen lunch. Vi lade linser och ett halvt kilo torkade grönsaker i blöt för kvällens pangmåltid (bästa på veckan) och sen byggde vi upp vårt camp en bit nedanför fjällstugan närmare jokken. Eftersom det var soligt tog vi oss ett dopp (eller det var en överdrift – plaskande tvagning) (det är ju iskallt) och sen gjorde vi upp en eld där vi satt och torkade och värmde oss. SÅ mysigt.

Sen började vi laga vår pangmiddag. Sebbe hade köpt lite extra grejer på Aktse (som har en minishop) – grönsakerna (lyxxxx!) och nudlar. Så det blev nudlar i het buljong med lins- och grönsakswok. Tillagat på trangiakök intill den öppna elden. Såååå gott var det.

“Ta kort så en ser den goda maten!”
“Ok”

Elden sprakade tills vår ved tog slut (finns inte mycket på fjället eftersom det inte växer träd) och sen gick vi oss la oss mätta och glada och förhållandevis rena under omständigheterna. Bästa kvällen!