Havrescones att variera i oändlighet

Igår innan Pierre åkte till flygplatsen så bakade jag havrescones till oss. De blev jättegoda! Vi hade inget mjöl hemma, så jag letade efter ett recept med endast havregryn. Pierre är ju glutenintolerant, så det är bara att köra med glutenfria havregryn för att göra dem glutenfria. Här är grundreceptet:

Ingredienser
2 dl havregryn
1 dl mjölk
2 msk philadelphiaost
25 g smör
2 tsk bakpulver
Salt

How to
Blanda ihop alla ingredienserna och klicka ut i 4-5 klickar på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ca 10-12 minuter på 250 grader. Klart!

image

Imorse bakade jag havrescones igen, fast jag ändrade om lite i receptet. Använde mosad banan istället för smör (tillförde lite sötma och ersatte det inte allt för nyttiga smöret med ett lite hälsosammare alternativ) och hade i en finriven morot i degen också. Tog en extra matsked philadelphiaost eftersom jag inte hade något smör. Hade dessutom i några hackade valnötter. Det blev jättegott! Det här är ett jättebra recept – det går att variera i oändlighet och kan lätt svängas ihop på morgonkvisten eftersom de bara behöver lite mer än tio minuter i ugnen och ingen jäsning. Jag kan tänka mig att rivet äpple kan passa bra i, liksom olika hackade nötter, och vill man göra en sötare variant som mer blir som en kaka kan man ju ha i kokos och kanel. Exprimentera på!

//ALiCE med ICE