Borgerliga intressen men hjärtat till vänster

Igår var en jävla skitdag

Lovade ju att jag skulle berätta om testet igår. Orkade inte göra det igår bara, var en sån jävla skit-dag haha. Allt var jobbigt och dåligt den dagen. För det första kom hösten till Toulouse igår, for real. Jag använde min jacka för första gången dagtid, och tog fram vinter/höstskorna istället för mina låga converse jag gått omkring i tills nu. Dessutom regnade det. Och var kallt och blåsigt. Ingen bra start på dagen alltså. Ja, och sen var det det där jävla testet då. Och anledningen till att det gick åt helvete: hade pluggat helt fel saker. Anledningen till att jag pluggat helt fel saker: hade helt enkelt inte fått med allt i mina anteckningar. Anledning till att jag inte fått med allt i mina anteckningar: läraren pratar fett snabbt med en knäpp dialekt och ja, det är ju då på franska. Vilket komplicerar förståelsen en hel del. Jag var helt säker på två av tjugo frågor, resten gissade jag i princip på. Men det som jag blev mest arg/ledsen/irriterad på, var att provet var SÅ HIMLA LÄTT. Alltså jag bara undrar, HUR kan det här vara universitetsnivå??? Jag hade pluggat typ på vad som utlöste Wall Street-crashen, beskriva händelseförloppet, förklara varför Gold Stanard:en byttes ut osv, men frågorna var typ: “Hur många % av Frankrikes manliga unga befolkning gick i krig, 30 %, 40 % eller 50 %?” eller “Vilken månad + år bytte Tyskland från Mark till Rentemark?”. Alltså? Sista kunde jag t.o.m., fast bara året. Skall man behöva kunna MÅNAD också? Alla frågor handlade i princip om namn, årtal, procentantal och siffror. Saker som är hur lätta som helst att plugga in om man bara hade haft rätt saker att plugga på. Vilket jag hade haft om läraren inte pratat så jävla snabbt, om jag kunnat bättre franska eller om läraren hade haft nån powerpoint man kunnat lägga ut men nej, han har en monolog i fyra timmar utan någon som helst powerpoint till hjälp. Han står inte ens upp förresten, sitter vid sitt skrivbord och babblar. Ja, ni hör ju. Så himla irriterande. Jag hade ju lätt klarat det bara jag haft rätt saker att plugga på!!!!

Nästa test är den 16 december, och inför det skall jag lyssna om alla föreläsningar in i minsta detalj och skriva ner varenda siffra och årtal han säger (brukar spela in föreläsningarna) så att jag får bättre. Det är nämligen bara en av de två testen som räknas (för övrigt 50 % av betyget – alltså hur kan 50 % av betyget bero av huruvida man kan hur många procentenheter USA:s BNP gick upp vid nån viss tid eller vilken månad på ett år något hände?), så får jag bra på det andra behöver jag inte göra om det första. Gör jag om det första måste det nämligen göras i januari med de andra examen = ett till stressmoment (ja för i Frankrike kan man liksom inte göra omprov nästa vecka utan nej failar man får man vänta till nästa examenstillfälle vilket usually brukar vara ett halvår senare!). ALLTSÅ. Lite pissed på hela Frankrike/Toulouse universitet var jag igår.

….men nu är det bättre. Nya tag som sagt. Försöka få in alla inlämningar, de har jag åtminstone kontroll över själv. Men fan, igår var en JÄVLA SKITDAG, mvh bitterfittan

//Hier, j’ai eu une mauvaise fucking journée. Et c’est tout que je vais érire en françaia aujourd’hui. Over and out.

//ALiCE med ICE

Previous

Första examen och tredje regndagen

Next

Videoblogg 6

3 Comments

  1. Moster

    Håller med dig Alice!!!!!

  2. Sophie

    Håller också med dig Alice, det är knäppt!
    Du gjorde ditt bästa och man kan inte göra mer än så! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén