Indien snart!

När jag läser om Pierres äventyr i Budapest längtar jag så tills vi åker till Indien. Snart!! (dock saknar jag redan Pierre som fan, bara sjutton dagar kvar! Haha, det blir nog bättre när vi också åker iväg!).

Vi kommer börja vår resa i Jaipur, “Den rosa staden”. Där kommer vi rida på elefanter upp till Hawa Mahal, “vindarnas palats”, besöka maharadjans palats och ett astrologiskt observatorium. Dag 4 åker vi till nationalparken Ranthambore där vi kommer åka på tigersafari och förhoppningsvis se några tigrar.

Efter Ranthambore åker vi vidare till Agra. Vi kommer besöka spökstaden Fatehpur Sikri som byggdes 1569, och så klart Taj Mahal, världens vackraste byggnad och en av de sju moderna underverken. Det tog 22 år att bygga Taj Mahal, och byggnaden går helt i vit marmor!

Dag 8 kommer vi åka tåg till Jhansi och vidare till den lilla byn Orcha med dess många ståtliga palats. I staden Khajuraho kommer vi nästa dag bjudas på en färgsprakande dansuppvisning. I staden kommer vi också besöka alla vackra tempel, som finns med på Unescos världsarvslista!

Dag 11 åker vi till Varanasi, som är hinduernas heligaste stad, men den är även viktig för buddhisterna – Buddha höll sin första predikan här. Vi kommer besöka ruiner, och såklart den heliga (men skitiga!) floden Ganges. Dag 12 flyger vi tillbaka till New Delhi där vi kommer vara de två sista dagarna. Vi kommer besöka “old Delhi”, som har Indiens största moské. På vägen till New Delhi passerar vi bland annat Röda fortet. Efter 14 dagar i detta spännande land åker vi hem till Sverige igen!

Som ni ser kommer det här bli en resa sent att förglömma. Det ska bli så kul! Hoppas jag kommer ha tillgång till internet så jag kan blogga under resan! 🙂
//ALiCE med ICE