Idag började vi dagen med frulle, sen sprang jag och Olivia en snabbis till Primark igen. Vid halv tio promenerade jag och pappa bort till Europcar för att hyra bil, och efter mycket om och men och en halvtimmes köande fick vi äntligen ut vår bil, en svart Renault! Och trots lite missuppfattning av kartan lyckades vi ändå – i vänstertrafik – ta oss till där mamma och Olivia stod för att plocka upp dem. Och sen började vi köra tvärs över Irland mot västkusten!

Landskapet var otroligt vackert, massa stora gröna fält där får och kossor betar, stenhus och platt landskap blandat med kala berg. Vi kom fram till Dingle vid tre-tiden och åt en snabb lunch – fisk såklart eftersom vi befann oss i en kuststad. Efter lunch tog vi bilen för att köra runt Dingle peninsula, vilket är en väg som går längst kusten på halvön med en fantastisk utsikt ut över Atlanten. Och det var verkligen fantastiskt! Turen tog ca 2 h men då stannade vi några gånger för att fota. Extremt blåsigt men otroligt vackert. Dramatiska klippor och vyn rakt ut mot Atlanten, blandat med mjuka gräsbeklädda kullar där får och kossor betade, små stenhus och höga berg. Så häftigt!! Here’s some pics:

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Otroligt vackert som sagt. Och vilken tur med vädret vi har! Irland är ju annars ganska känt för sitt ständiga regnande, och the Irish snackar tydligen också väldigt mycket om väder. Men vi har haft sol och vårvärme varje dag! Helt underbart! Och har ni chansen att besöka irländska västkusten är Dingle peninsula att rekommendera, dock måste man ha bil, men så värt det!

Eftersom vi skall till Cliffs of Moher imorgon fortsatte vi ungefär en timme efter Dingle så har vi kommit en liten bit på vägen imorgon. Vi stannade på ett B&B i världens minsta by, och det enda i middagsväg som fanns att tillgå var mackor från den lokala supermarketen så det fick det bli!

image

Nu ligger jag i sängen och ska sova. Hoppas detta inlägg hinner komma upp innan jag vaknar, så jäkla sent internet haha. Nattinatti!

//ALiCE med ICE