Mmm, åt nyss världens godaste lunch. Enkel och snabb att tillaga dessutom. Kan det bli bättre!? Pasta carbonara är ju en rätt som många lagar så det finns lika många variationer som kockar, men jag gör min carbonara med:

Ingredieser:
Pasta för två personer (penne denna gång, det blir finast tycker jag)
Ca 1 dl grädde (eller något, mätte inte)
1 näve riven ost
1 vitlöksklyfta
Massa basilika och/eller oregano
1 ägg
1 näve ärter
1/2 paket halloumi (istället för bacon)
1 gul lök
Salt och peppar

How to:
Koka pastan. Medan pastan kokar, kan du skära den gula löken i småbitar och steka mjukt i olja i en stekpanna. Sen gör jag min carbonara-“sås” på följande vis: knäcker ett ägg i ett glas/skål. Häller i lagom mängd grädde (typ 1 dl) + en näve riven ost och en pressad vitlöksklyfta. Kryddar med salt och en massa oregano och/eller basilika. Blandar runt med en gaffel. Om grädden och ägget är kylskåpskalla brukar jag köra blandningen lite grand i micron så den inte skall kyla ner pastan sen.
Istället för bacon har jag halloumi som också blir så där salt och knaprigt precis som bacon. Skär i tunna skivor och stek ett par minuter på medelhög värme. När pastan är klar häller du av vattnet och blandar i den stekta löken, ägg- och gräddblandningen och ett par ärter. Blanda blanda blanda. Servera direkt och toppa med knaperstekt halloumi och massa färskmalen svartpeppar och voìla! Vegetarisk pasta carbonara med resultatet munorgasm. Mmmmmmmmmmmmmm.

image

image

 

//ALiCE med ICE