Borgerliga intressen men hjärtat till vänster

Prag bby

Igår kväll ganska sent kom vi fram till Prag! Planen var ju att lifta från Berlin, och det hade nog gått ganska bra om inte den motorvägs-exit:en vi siktat in oss på var avstängd just i söndags på grund av nån jäkla cykeltävling. Himla otur. Vi ställde oss och försökte en stund dock, även om det var på en väg som inte nödvändigtvis ledde till motorvägen (som var avstängd), men efter ett tag erkände vi oss besegrade av omständigheterna och tog oss till ett närliggande resecentrum där vi köpte bussbiljetter för 24€ styck. Helt okej pris ändå, och vi couch-surfar här i två dagar hos en jättegullig liten familj med världens finaste rooftop med utsikt åt tre håll över Prag, så själva boendet blev ju helt kostnadsfritt i alla fall 🙂

Vi började dagen med kaffe idag, och sen promenerade vi ut på stadens gator. Vi bor i ett område norr om floden som inte är lika turistigt som centrum, skönt. Och det tog bara ca 30 minuters promenad så var vi i Old town. Vi bestämde oss för att spana in Museum of Communism!

Det var intressant! Men det hade varit ännu intressantare om det var lite mer analytiskt/problematiserande och inte bara “så här var det”. Oh well! Vi fortsatte promenera i Old town, med målet Forky’s, en vegan-snabbmatsrestaurang, i sikte!

Prag, ändå! Supervacker stad!!!

En gullig

Vi hittade Forky’s till slut och blev inte besvikna. Så god mat och välbehövlig i hungriga magar! Prag är faktiskt ett drömställe för veganer, precis som Berlin var.

Sen flanerade vi långsamt hemåt och köpte med middagsmat på vägen som vi strax ska laga till våra cs-hostar. Här är ett par pics från rooftop:en, med tillhörande klassisk Prag-pilsner. 🙂

Ha det gött haj

Previous

Berlin bby

Next

Wien bby

1 Comment

  1. Mami

    Så mysigt ni har det

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén