Borgerliga intressen men hjärtat till vänster

Study… study… study… shower…. FILMTIME!

Stannade i skolan i 2,5 h efter att jag slutat vid 16 tillsammans med Brecht, den bästa belgiska personen jag känner, haha. Avslutade min Fiche de lecture men är fortfarande ämnes-lös till de två andra jag hade tänkt börja med… Jaja, en klar i alla fall. Till onsdag MÅSTE jag ha hittat ämne till de andra två i alla fall… Förslag? Den ena skall handla om ett krig/konflikt, gärna en specifik händelse inom ett krig/konflikt, och den andra om i princip vad som helst som har med internationella relationer att göra. Men det får vara nog för idag i alla fall, nu skall jag belöna mig med en film, blev inspirerad att se Dansar med vargar igen på dagens föreläsning på Histoire Est-Ouest (om USA och Sovjet) så det får det bli. Godnatt på er!

//J’ai resté à l’école aujourd’hui avec Brecht, mon meilleure ami belgique, hehe. J’ai fini ma fiche de lecture mais je suis encore sans sujet pour les autres deux… Vous avez un suggestion? Un va être sur quelque guerre ou conflict, et l’autre sur quelque chose des rélations internationals. Direz-moi si vous avez un sujet qui et interessant! Mais maintenant, je vais voir un film comme récompense, j’ai été inspiré dans la classe aujourd’hui (histoire Est-Ouest) de voir Dances with wolfes. Bonne nuit! 

image

P.S. Hittade den här gulliga gubben när jag var ute på promenix häromdagen!

//Une dérnière chose: j’ai trouvé cette drôle chose quand j’ai pris une promenade l’autre jour 😉

image

image

 

//ALiCE med ICE

 

Previous

Dimanche

Next

L’université français

1 Comment

  1. Moster

    Hej Alice!
    Intressant att läsa din jämförelse mellan skolan i Sverige kontra Frankrike. Låter som Frankrike behållt den gamla svenska skolan. Kanske är den bättre…& med det menar jag att dagens svenska skolungdomar har ju väldigt dåliga resultat jämfört med många länder i Europa. Kanske har det blivit kite för mycket analyserande, reflekterande. Kommer i håg att jag var så less på dessa ord när jag pluggade senast. Blir i bland lite väl mycket ord bajseri å vem kam då säga vad som är rätt eller inte?
    Vet att jag skrev ett stort arbete om Cypernkonflikten för många år sedan…intressantare än vad man tror…dessutom så lever den fortfarande .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén