Borgerliga intressen men hjärtat till vänster

Tre punkterade däck inom sex dagar

Alltså hur stor otur får man ha? Vad är oddsen för tre (TRE!!) punkterade däck inom sex dagar? Det började i måndags för en vecka sedan. Jag tog Pierres icke helt fungerande samt obromsbara cykel till skolan för en mysig avslutningsfika med franskaklassen samt målning av lakanen. När jag kom hem var däcket HELT platt och det visade sig att det blivit punka.

Dagen efter, alltså i tisdags, var jag på ridning. När jag skulle hem upptäckte jag att ena bakhjulet låg platt på marken – punktering!! Hur det gått till vet jag inte, för det känns som man borde märkt en punktering när man kör men jag märkte ingenting. Sån tur var har ju min kära pojkvän lärt mig hur man byter däck, så med hjälp av Olivias lite mer tekniskt lagda hjärna lyckades vi komma på hur domkraften fungerade och sen bytte jag till reservdäcket like a boss.

image

Byter däck like a boss.

I lördags var det dags igen. Jag fick ju en jättefin Skeppshult-cykel av mina snälla föräldrar i studentpresent, en begagnad men aldrig använd sådan. Eftersom den aldrig använts har den stått ett par år, så nu när jag cyklar för glatta livet (Norums holme back and fourth) pallade däcken helt enkelt inte riktigt med. Så mitt i glassätandet på Ellas hördes världens smäll – ena däcket hade fått punka. Tredje på knappt en vecka! Hur lyckas man? Wellwell, min cykel är på lagning, Pierres står i asyl i förrådet i väntan på lite omtanke och bilen skall vi bara bestämma hur vi byter och vilka däck vi köper innan det händer nåt. Men annars är det bra! 😀

//ALiCE med ICE

Previous

Nostalgi

Next

Hängde lite på stranden

1 Comment

  1. Ylva

    Ta och kolla upp…se meddelanden skickade på FB…påminn mig om RHT som borde in på omvårdnad före Bråvalla besök

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén