Ugnsbakad lax med pesto och mangosalsa, och så lite om kokosgrädde också.

Gårdagens underbara middag famous made by Alice och Pierre, bestod av ugnsbakad, färsk lax med ett täcke av pesto, timjankryddad klyftpotatis och en fräsch mangosalsa som jag svängde ihop av det vi hade hemma – färsk mango, gurka, citronpeppar, salt, sweet chilisås, olivolja och cayennepeppar. Mmmmmm. Blev hur gott som helst. Man får lyxa till det ibland… ;)

image

Efterrätten var lite av ett experiment, jag testade en snabbkladdkaka som jag hittade på en hälsoblogg. Ett ägg, 2,5 tsk kokosmjöl, 1 msk kakao, 1/2-1 msk sötning och så tror jag det var 1 tsk bakpulver. In i mikron på högsta effekt i 50 sekunder. Det blev helt okej! Provade också att göra kokosgrädde som vi åt till, och jag har inte riktigt bestämt mig ännu vad jag tycker om kokosgrädde. Du låter en burk kokosmjölk stå i kylen i 2-3 timmar, så att fettet hamnar på toppen. Skopa försiktigt ut det och vispa upp till gräddliknande konsistens, tillsätt eventuellt lite av kokosvattnet som blir kvar om grädden blir för tjock och osmidig. Det blir ganska mäktigt och så klart stark kokossmak. Som sagt, har inte riktigt bestämt vad jag tycker om kokosgrädde ännu hehe. Godast med efterrätten var i alla fall definitivt den färska mangon! ;)

image

//ALiCE med ICE