Vegetarisk middag: morotsbiffar med tzatziki och smörstekta champinjoner

Hejhej vänner! Jag tar en paus i franskapluggandet och lägger upp dagens middag som jag svängde ihop till mig och Pierre idag. Vi hade massa morötter hemma, och jag är som sagt så inspirerad till att börja laga mer vegetatiskt (snällare för plånboken, bättre för miljön och nyttigare för kroppen!) så idag vågade jag mig på att prova morotsbiffar. Jag kollade upp en massa olika recept och följde egentligen inte något av dem, men hämtade lite inspiration och betyget från mig var gott, och betyget från Pierre var “helt okej”, och det kan jag säga att det är ett bra betyg från honom, vegetatiska biffar liksom, var är köttet!? Vi stekte dock upp lite bacon som Pierre åt till, men jag nöjde mig med en helt grön middag!

image

Till tio morotsbiffar  (som jag skulle räcker till 2-3 personer) finrev jag fem morötter plus två potatisar och blandade ihop med två ägg, 2-3 msk potatismjöl, 2 msk fibrex, en finhackad gul lök och lite vitlök. Kryddade med salt, peppar och paprikakrydda och stekte i rikligt med smör. De behövde en stund på sig innan vändning så att de skulle hålla ihop ordentligt, men är man bara varsam vid vändning så funkar det bra!

På de recept jag kollade in var det många som käkade till exempel potatismos till, men det tycker jag inte alls passar. Kall tzatziki var däremot ett jättebra tillbehör, och tillsammans med smörstekta champinjoner blev det en väldigt fräsch och somrig rätt som jag absolut kan tänka mig att göra igen. Nästa gång skall jag dock ha någon dl riven, stark ost i morotsbiffarna, eller kanske smulad fetaost, för att få lite extra smak och sälta. Eller så kan man ju göra som Pierre och äta bacon till… 😉

//ALiCE med ICE