Interstellar & Mockingjay

Förra veckan var jag och papi och såg Interstellar på bio. Wow.

Vilken film. Den här filmen föll mig verkligen i smaken och jag satt på helspänn hela filmen, grät cirka 5 gånger och fullkomligt älskade den. Bästa filmen på länge. Nolans filmer är som alltid välgjorda och med grymma skådisar.
Interstellar är en ”End of the world” film som utspelar sig i ett framtida USA och i rymden. Jag som läser en del fysik tycker det är superkul med rymden och relativitetsteorier och gravitationskrafter och det är så kul när man faktiskt förstår en del vad dom pratar om och hur det funkar. 5/5 får den i betyg av mig!

 

Och i onsdags var jag på premiären av Mockingjay part 1!

Den var också jättebra, men inte lika vass som dom tidigare. Eftersom att det nu har blivit standard att dela upp sista boken i två delar när man gör film av det får man visserligen med mycket mer av boken, men man skruvar också ned tempot och lägger större vikt på mindre saker än vad man hade gjort annars. Filmen vart iallafall bra, och Jennifer Lawrence är så duktig. Den tredje boken har jag alltid tyckt varit sämre än dom två första, eftersom att hela arena-konceptet försvinner som är det häftiga i mina ögon. Men jag har en förkärlek till postapokalyptiska filmer så den får 4/5 i betyg.

 

Det här inlägget postades i Film, Vardag. Bokmärk permalänken.

1 svar på Interstellar & Mockingjay

  1. Ylva skriver:

    Jag tror ingen av filmerna är något för mig…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.