Tiveden dag 2

Hej! Nu är det eftermiddag och jag och Are sitter i vår lilla stuga i soffan och pustar ut efter en inte särskilt jobbig dag men ändock är man trött efter en dag i naturen. Vi väntade ut morgonens regn och sen tog vi bilen till en av nationalparkens tre ingångar, denna gång Vitsand (igår var vi vid huvudentrén). Vi hade bestämt oss för att gå den lilla orangea rundan för att den var kort (så Are kunde känna hur det gick med tån) och för att se Vitsandsgrottorna, som egentligen är en massa stora lösa stenblock från istiden som hamnat huller om buller så det blivit grottor. Det gick dock bra att gå för Are så vi fortsatte på den svarta och sedan vita leden via Junker Jägares sten (den största lösa stenen i Tiveden som är 15 meter hög).

På en höjd efter en liten stigning, fortfarande på den orangea leden.

Jag bad Are ta kameran så jag kunde gå ner mellan två block så han kunde ta kort på mig där :))

Tog kort på honom också:

Sen gick vi vidare och leden gick mycket spännande under stenblock

När vi kom tillbaka till sjön Stora Trehörningens “kust” via den vita stigen tog jag ett dopp från sandstranden. Vi var typ ensamma där, och generellt är det ganska folktomt i nationalparken. Kanske beror på att folk ännu inte fått semester? Hur som helst väldigt skönt.

Nu sitter vi som sagt i soffan, jag dricker en sen kaffe för jag kände mig så trött och Are läser sin Witcher-serie (fastän jag tjatar på honom att han borde läsa Harry Potter a.k.a. en av världens bästa böcker). Snart ska vi väl ta och laga middag? 🙂

Uppdatering från dagen efter:

Efter att jag skrivit klart det här inlägget ovan hände lite fler saker. Jag gick t.ex. ner och tog ett kvällsdopp, och träffade på ett litet rådjur på vägen ned till bryggan:

Samt tre tranor men de syns inte på bild. Här badade jag:

Och så åt vi middag också:

Slut på uppdatering!

Kommentera här