Borgerliga intressen men hjärtat till vänster

Tiveden

Jag och Are är på semester i Tiveden! Vi tog vårt pick och pack imorse och körde från Göteborg vid 8.30-tiden. Are körde hela vägen på ett helt exemplariskt sätt. Jag hade absolut noll att anmärka på, tycker han kan köra upp nu på studs.

Hur som helst. Tiveden var målet! Vi har hyrt en Airbnb-stuga ca tjugo minuters bilfärd från nationalparken, men eftersom idag skulle vara en helt fantastisk sommardag (till skillnad från imorgon, tyvärr) satsade vi på att vara i Tiveden vid lunch så att vi kunde ta en eftermiddags-tur. Sagt och gjort, vi kom fram till huvudentrén vid ca 12.30 och började med att göra i ordning nudel-lunch på stormköket innan vi traskade iväg. Tyvärr slog Are i sin tå igår när vi spelade volleyboll hos i Spekeröd, och den är kanske bruten. Åtminstone är den blålila (även om det ser bättre ut idag) så Are parkerade sig efter ett par hundra meter medan jag gick vidare på den lila/gula leden längs med sjön, och fortsatte sedan tills jag avvek på den gråa och gick mellan de berömda Vringeli-rövarna (där en sjö, märk väl, heter “Röven”). Alice (Ares kompis) berättade att när hon och hennes föräldrar var där var de tvungna att vänta på Alice mamma jättelänge för att hon tvunget skulle klättra ner till sjön Röven för att kunna säga att hon “doppat foten i Röven”. Jag funderade på om jag skulle göra det as a tribute to Are som satt kvar vid sjön med bruten tå (för han ville också göra det) men jag bestämde mig för nej, det lämnar jag därhän, och gick vidare. Kom sedan tillbaka längs med den grå/blåa sträckan till huvudentrén där jag mötte Are igen, som tydligen behövt flytta på sig p.g.a. myr-attack.

Innan jag gik iväg på min lilla solo-tur tog vi dessa bilder:

Sen lämnade jag kameran med Are så nästa bild är inte förrän vi är i stugan, som är jättefin!!! Kolla bara:

Efter att ha inspekterat den och installerat oss gick vi ner till sjön Unden. Mycket idyllisk grusväg.

Där tog jag ett kvällsdopp här:

Tycker ändå dessa bilder nedan blev ganska bra? Jag bad honom hålla kameran nära vattenytan haha

Ja, och juste ja, för den ca 0,000001 (?) procent-andelen som läser min blogg som inte är min familj eller Are (vilka jag tvångsmässigt länkar nya inlägg till) så har jag snaggat mig. Har tänkt på det ett tag och ville testa nu inför sommaren.

He went a lil’ crazy with the inzoomning

Sen några bilder på oss också! Because we’re cute!

Efter dopp och fotosession traskade vi hemåt och dåsade på en träbänk i kvällssolen en stund innan vi lagade middag inhandlad på Undenäs lanthandel. Vi fick ihop till tacos!

Det var nog alles. Kul med Tiveden! Imorgon ska det regna ganska mycket så vi ska ta en lugn morgon och sedan åka till nationalparken igen på eftermiddagen och gå en tur (eller jag då, vad Are ska hitta på med sin tå får vi se). Puss & kram

Kommentera här

Previous

Från Signe till Alberte – Kerstin Thorvall (2013)

Next

Tiveden dag 2

2 Comments

  1. Olivia

    Fina bilder 🙂

  2. Mami

    Tiveden verkar verkligen vara värt ett besök.
    Fantastiskt fina bilder också.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén