Första skoldagen!

Första dagen i skolan avklarad!

Har fått mitt schema som ser helt ok ut, en del hål som jag kan plugga järnet på. Lunchen är väldigt sent varje dag – klockan 1! Det är 2 timmar senare än vad jag är van vid. Första lektionen varje dag är alltid ”homeroom” i fem minuter, kl 8.30. Sedan börjar skoldagen, vilket betyder att om ens första lektion är 3 timmar senare, måste man ändå va i skolan 08.30. Tydligen så försöker dom ändra på detta så får se hur det blir i fortsättningen.
   Sedan kommer schemat då med 10 block. Varje block är 40 minuter, och har man dubbellektion så blir det då 2×40 minuter.

Min första lektion idag var fysik HL, (higher level). Jag fick göra det första provet som de andra hade gjort förra terminen för att stämma av lite om hur jag ligger till. Jag har ju läst 1,5 å fysik på gymnasiet, men här läser man som sagt annorlunda, och belyser andra områden. 

Lektion två vart ”homeroom”, vilket betyder att man sitter med sin hemklass och gör vad man vill typ. Sedan hade jag två block fria och läste historia på rasten. Sen var det direkt till historia SL (Standard level) där jag träffade Annie, en svensk tjej. Historia är tydligen ett av dom svåraste ämnena, och trots att jag läser SL skulle jag betrakta det som ett HL ämne. Tydligen så gav Mr Guthrie ut mycket läxor väldigt ofta…
Efter det vart det lunch och sedan engelska, där vi hade vikarie… Och efter det bild! 

Det är relativt lätt att hitta runt i skolan, hade dock lite problem att hitta mitt skåp för det fanns ingen som helst logisk ordning om hur skåpen var placerade. Men alla är jättetrevliga här och har fått hjälp att hitta runt. Jag ska nog överleva 1,5 år på VIS 🙂

Auf wiedersehen!

Det här inlägget postades i Skola, Vardag, Wien. Bokmärk permalänken.

2 svar på Första skoldagen!

  1. Louise skriver:

    Låter som en bra första skoldag! Spännande att höra fortsättning!

  2. Pappie (med 2 p och tjusigt ie i slutet) skriver:

    Annie med ie låter som en själsfrände. Trevligt. Hur går det med musiken? Själv skrev jag en ny låt medan strömmen var borta här Lördag kväll (halv orkan på utsidan). Jag hade behövt ”Soundhound” (heter det så) för att kolla melodin som redan sitter som klister i huvudet. Historia är svårt skriver du. Är det en annan del och tid som ni läser som du inte känner igen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.