Borgerliga intressen men hjärtat till vänster

Mali Losinj bby

Sa jag att vi skulle till Zadar? Haha, SKOJA. Vi råkade nämligen missa att hoppa av och byta buss i Zagreb (de sa på kroatiska eller nåt annat språk att en skulle byta så det var inte helt lätt att förstå) så vi satt helt plötsligt på en buss mot Pula istället. Men sån tur var fick vi åka med till Rijeka och därifrån åkte vi till Mali Losinj, en ö ungefär mellan Rijeka och Zadar som m&p rekommenderade. Tur att vi ej bokat boende i Zadar – var bara att tänka om lite! Så nu befinner vi oss här:

Efter typ 14 timmars resande (04.15 gick taxin från Melissa i Wien igår morse, vid 13 var vi framme i Rijeka och vid 3,5 h busstur senare var vi framme i Mali Losinj kl 18) var vi SÅ glada att äntligen vara framme och kunna bada i det fantastiska havet. Kroatien har verkligen helt sjukt fint hav, kristallklart och turkosblått.

Efter ombyte och dusch hemma i airbnb:et vi hyr i två nätter (imorgon byter vi till ett annat ställe) så promenerade vi genom de trånga gränderna ner till stadens lilla centrum och restaurangstråk. De restauramger vi såg hade i princip bara italiensk mat (pizza och pasta) och fisk- och skaldjur så vi went vegetarian for a night och åt god pizza med tillhörande kroatiskt rödvin.

Idag (fredag) vaknade vi ganska tidigt och tog en promenix för att köpa frulle. Efter frukost scoutade vi området för nästkommande nätters boende och hittade en superfin lägenhet för 40 euro/natt. Över vår budget och i dyraste laget, men lägenheten var verkligen suuuuuuperfin och gå bokning.com gick den för 70 euro/natt den här tiden, och 110 euro/natt senare i sommar så ur den aspekten är den ändå ett kap (värt att prata direkt med hostsen snarare än att gå via internetz uppenbarligen) så vi lyxar och hyr den i tre nätter från imorgon! Vi firade lägenhetshittandet med att gå ner till närmsta vatten där vi badade igår. Vädret blev dock framåt lunch lite ostadigt idag, som ni ser på havet, lite stormigt och regntung himmel. Förmodligen blir det så imorgon också. Men det är lugnt för oss – vi har haft så varma dagar det senaste och nu kan en få undan lite jobb med gott samvete 🙂

Previous

Wien bby

Next

Mali Losinj

1 Comment

  1. Mami

    Ser fint ut…och roligt att ni gillar stället

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén