Topp 3 äckligaste städ-momenten

Aaaah, tillfredsställelsen när vattnet rinner igenom handfatet i badrummet så snabbt att det inte hinner bildas ens en tillstymmelse till pöl. Love it.

Idag har jag gjort ett av top 3 äckligaste städ-momenten there is. Nämligen rensat avloppet i handfatet. De senaste dagarna har vattnet runnit igenom så dåligt att det hinner fylla upp en stor volym innan det långsamt, långsamt rinner ut, och jag tycker det är så äckligt när en liksom ser tandkräms-spott och diverse annat äckel flyta omkring i flera minuter innan det äntligen försvunnit ner i avloppet. Visste vad som behövde göras, men behövde en långsmal pinne att peta med, varför jag skjutit upp det.

Tills idag då! Var och slängde soporna och (som ganska ofta!) fyndade jag en användbar stålpinne för ändamålet. Kavlade således upp armarna, ställde fram en stor bunke och skruvade upp vattenlåset. Började peta både uppifrån och nerifrån för att rensa bort det svarta, illaluktande gojset (fettet?) som ansamlats. Andades bara med munnen under hela tillställningen.

Iscensätter njutningen av att vattnet rinner igenom snabbt

Att rena avlopp är nog det äckligaste en kan göra i städväg. Eller, rensa golvbrunnen i duschen är kanske snäppet värre: där brukar det ju samlas inte bara fett utan en stor mängd hår också. Euuuuuw. Så rensa handfats-avloppet och golvbrunnen i duschen, först i listan på topp 3 äckligaste städmomenten. Vad kan vara med mer på listan…? Städa toaletten tycker jag är helt okej, i alla fall om en bara bor tjejer i hushållet (you know what I mean). Städa ugnen är ju inte direkt kul och ganska jobbigt, men äckligt vet jag inte.

Okej! Nu vet jag! Rensa det där hålet i kylen! Vad det nu är…? Men ni vet, där det brukar bli svart och äckligt och mögligt av fukt efter ett tag. Riktigt äckligt att städa där också.

Så, nu vet ni det. Vänligen notera för framtida referens.


Comments

One response to “Topp 3 äckligaste städ-momenten”

  1. Skaffa en sådan där avloppsrensare, en slags kupa mna sätter över och pumpar, gör mna det regelbundet så hinner det aldrig bli superäckligt.